Új vasúti menetrend április 6-tól (1. sz.módosítás)

2014. április 05. 00:00:00  nyomtatási kép
Az április 6-i menetrendváltástól a GYSEV Zrt. új menetrendi struktúrát vezet be a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon. Az utazók a leginkább pozitív változásokat a Sopron és Szombathely közötti vonalon vehetik észre: a két város között a menetidõk átlagosan 4-5 perccel rövidülnek. Ez annak köszönhetõ, hogy december óta már mind a négy új FLIRT motorvonat forgalomba állt. Az új jármûvek kiváló menettulajdonságokkal rendelkeznek: gyorsabban gyorsulnak és dinamikusabban fékeznek. Ez tette lehetõvé, hogy a GYSEV Zrt. szakemberei új, az eddiginél jóval kedvezõbb menetrendi struktúrát tervezzenek.

Az utazók figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy hogy április hatodikától az ütemes menetrend szerint Sopronból egész óra 22-kor induló vonatok egész óra 38-kor indulnak. Emellett a két város között közlekedõ szinte összes vonatot érinti a változás: az indulási idõpontok az eddigiektõl néhány, vagy akár több perccel eltérhetnek. Éppen ezért kérjük az utazókat, hogy indulás elõtt tájékozódjanak a http://www.gysev.hu honlapon, ill. az állomásokon kihelyezett plakátokon.


• A 15. Sopron – Szombathely vasútvonal tekintetében a vonal menetrendi szerkezete alapvetõen változatlan, azonban forgalom technikai okból a vonattalálkozásokra Bük állomás helyett, Lövõ állomáson kerül sor.

• A 21. Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon 6: 00 órás körmendi indulással új vonat közlekedik Körmend- Szombathely - Sopron állomások között , Szombathely é.: 6: 23, i.: 6: 30, Sopron é.: 7: 22 órakor.

Az új Szombathely - Szentgotthárd menetrend >>>ittMÁV-START tájékoztatója:

Április 6-tól menetrendi módosítások lépnek érvénybe

Vasárnaptól több olyan vonat is közlekedik, amelyek új megállóhelyeken is megállnak az eddigiekhez képest, valamint csatlakozások finomhangolása is történik az éves menetrend 1. számú módosításával. Az április 6-tól érvényes változások a kerékpárszállítást is érintik, több vasútvonal esetében újra lehetõség nyílik a biciklik szállítására, valamint a népszerû kirándulóhelyek esetében bõvül a szolgáltatás igénybevételi lehetõsége.

Fontosabb menetrendi módosítások:

A Kõbánya-Kispest–Székesfehérvár között naponta közlekedõ G43-as jelzéssel ellátott FLIRT-motorvonatok Budafokon is az utasok rendelkezésére állnak. Az új megállás a vonatok indulási és érkezési idõpontjait nem érinti.

A Gyékényes–Pécs vonalon eddig Szigetvárról reggel 6 óra 18 perckor indult vonat Pécsre, amely a módosításnak köszönhetõen naponta Barcsról közlekedik 5 óra 38 perckor. Ezzel a változással a reggeli hivatásforgalomban munkahelyre és iskolába utazóknak már Barcstól lehetõsége lesz Pécsre eljutni.

A kora reggel munkába utazók érdekeit szem elõtt tartva a Miskolc–Tiszairól 4 óra 12 perc–kor Hidasnémetibe induló vonat Csobád megállóhelyen is megáll.

Celldömölkön a Gyõr felõli csatlakozás megfelelõbb biztosítása érdekében a Budapest– Celldömölk–Szombathely között közlekedõ gyorsvonat 19 óra 14 perc helyett 6 perccel késõbb, 19 óra 20-kor indul.

Kerékpárszállítás:

Budapest és Sopron között újból napi szinten közlekedik kerékpárszállító kocsi. A Déli pályaudvarról 10:38-kor, Sopronból a fõvárosba 17:54-kor induló vonatokban vehetõ igénybe a szolgáltatás.

Bõvül a biciklik vasúti utaztatási lehetõsége a Balatonhoz, továbbá a Dunakanyarban hétvégén négy alkalommal is közlekedik kerékpárszállító kocsi Budapest Nyugati pályaudvar és Szob között.

A belföldi InterCity-forgalomban Szeged, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc irányába, a nemzetközi vonatokon Prága, Bécs, Berlin Hamburg, Varsó, Belgrád, Brassó és Temesvár felé választható egyes vonatokon a kerékpárok nagyobb mennyiségû elhelyezése.

A menetrend 1. számú módosítása minden évben arra ad lehetõséget a vasúttársaságnak, hogy olyan kisebb módosításokat vezessen be, amely az utazóközönség teljesebb kiszolgálását segíti. A MÁV-START ilyenkor az utasoktól érkezõ észrevételeket, valamint a kisebb technológiai korrekciókat építi be az áprilisi változtatásokba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával. Ezen kívül a kerékpárszállítási lehetõségek is bõvülnek, hiszen a tavaszi idõjárással változnak az utasforgalmi igények, egyre többen szeretnék a bicikliket is magukkal vinni. A 2014. évi 1. számú módosítást a vasúttársaság internetes menetrendi keresõje az ELVIRA már tartalmazza, ezen kívül a http://www.mav-start.hu oldalon, valamint a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhetnek információt az utasok.

Tájékoztató

MÁV-START Zrt.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt megnevezése:
Körmend Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a hatékonyság javítása érdekében.

Pályázó neve: Körmend Város önkormányzata

Operatív program neve: Államreform Operatív Program

Pályázat száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0236

 


Akadálymentes változat