OLCSAI ISKOLA GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNY

Szervezeti forma :
alapítvány
Székhelye :
Körmend
Címe :
Körmend, THÖKÖLY U. 31.
Telefonszám :
06(94)410-002
Elnök :
PŐDÖR ANDREA
Ügyintéző :
PŐDÖR ANDREA
Tevékenységi köre :
KULTÚRA, SZOCIÁLIS, OKTATÁS HATÉKONYSÁGÁNAK TÁMOGATÁSA
Célkitűzés :
Az alapítvány célja az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolába járó tanulók harmonikus személyiségfejlődésének hatékony támogatása. A tehetség kibontakoztatásának elősegítése. Az egészséges életmódra való nevelés, a szabadidő kultúrált hasznos eltöltési lehetőségeinek szélesítése, a szociálisan rászoruló gyermekek segítése. Támogatást nyújt tanulmányi versenyeken való induláshoz a nevezési díjak átvállalásával, jutalmazza a kiemelkedő teljesítményeket évente. Támogatást nyújt kirándulások és nyári táborozások megvalósításához. Hozzájárul a tanulók állami nyelvvizsgája és ECDL számítógép-használói vizsgájának megszerzéséhez
Az alapítványi vagyon kezelője a kuratórium. Tagjai: Pődör Andrea elnök, Sándor Zoltán titkár, Vilics Tamásné, Szabó András, Németh István, dr. Wolf Teréz.

Történet :
1998-ban döntött úgy három - az Olcsai iskoláért tenni akaró és tudó - magánszemély, hogy megérett az idő egy iskolai alapítvány létrehozására.
Így Kiss Albert, Kramli Imre és Pintér János saját tőkéjéből megteremtette az alapítvány induló vagyonát.
Az alapítók szándéka szerint az Olcsai Iskola gyermekeinek támogatására, rászorulók segítésére, a tehetségek felkarolására, az iskola oktatási, kulturális, szabadidő és sport céljainak megvalósítására nyújthat segítséget a közcélú alapítvány. Az alapító okirat azt is rögzíti, hogy a vagyonból kizárólag gyermekek részére történhet kifizetés.
A vagyon gyarapodását a személyi jövedelemadó 1 %-át felajánlók, illetve önzetlen magánszemélyek, szülők, a város vállalkozóinak támogatása jelenti.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt megnevezése:
Körmend Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a hatékonyság javítása érdekében.

Pályázó neve: Körmend Város önkormányzata

Operatív program neve: Államreform Operatív Program

Pályázat száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0236

 


Akadálymentes változat