KÁBELTELEVÍZIÓS POLGÁRJOGI TÁRSASÁG

Szervezeti forma :
polgárjogi társaság
Székhelye :
Körmend
Címe :
Körmend, SZABADSÁG TÉR 7.
Telefonszám :
06(30)2167144
Elnök :
BARANYAI SÁNDOR
Ügyintéző :
BARANYAI SÁNDOR
Tevékenységi köre :
MÉDIA, MŰSORTOVÁBBÍTÁS, GAZDASÁGI, KULTURÁLIS INFORMÁCIÓMÉDIA, MŰSORTOVÁBBÍTÁS, GAZDASÁGI, KULTURÁLIS INFORMÁCIÓ
Célkitűzés :
A Kábeltelevíziós Polgárjogi Társaság Körmend legnagyobb civil szerveződése a maga 3424 tagját figyelembe véve. 1989. május 15-én alakult 1054 taggal a város kábeltelevíziós rendszerének kialakítására. Akkor 3 műholdas és 4 földi adó volt látható. A közgyűlés 3 fős elnökséget választott, elnöknek Baranyai Sándor, tagoknak Scheiber Mihályt és Bán Miklóst. Az elmúlt 11 évben nagy fejlődésen ment át a szervezet, folyamatosan bővült a választható műsorok kínálata, és a tagok száma is megháromszorozódott. Teljes új területek kerültek bekötésre, így a tisztviselőtelepen, a rokkanttelepen, a vasúton túli városrészben, valamint Alsóberkiben is élvezhetik a szolgáltatást. Ma 23 műsort láthatnak a lakásokban a PJT tagjai.
Az 1996. évi I. törvény a kábeltelevíziós rendszerek átalakítását írta elő (visszutas rendszer) ennek megfelelően megkezdte a PJT tagjai bevonásával, illetve költségtérítésükkel az átalakítást. A lakások mintegy 3/4 része már megfelel a törvény előírásainak és folyamatban van a fennmaradó rész átépítésének lehetősége.
Az önkormányzat segítségével 2 újabb városrész (Felsőberki és Nádalja) optikai kábelen kapja meg a szolgáltatást, a beruházást a HÖLLER Electronik Vállalat készíti. A költségbecslések és a tanulmányterv elkészítése folyamatban van.
Az elmúlt időszakban az elnökségben 1 változás volt, Scheiber Mihály helyére Dröszler Ferenc került.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt megnevezése:
Körmend Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a hatékonyság javítása érdekében.

Pályázó neve: Körmend Város önkormányzata

Operatív program neve: Államreform Operatív Program

Pályázat száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0236

 


Akadálymentes változat